Varmt och varmt!

Den här veckan har varit kanon-varm och med 1 liter extra blod i gravid-kroppen känns det ännu mer än annars! Jag gillar värme men inte när man svettas av stilla-sittande aktiviteter :-) Det pärlas på näsan och i pannan! Känns ju sådär..tur man är hemma och kan sitta i baden-baden stolen under parasollet och hoppas på att det fläktar :-)

Tänkte att jag skulle sytt ett babynest själv..en sån där bra grej för bebisen att gosa ner sig i första tiden! Tanken med den är ju att det ska kännas liknande som när de ligger i magen! Trångt och eländigt ;-) Det braiga med denna är ju att man kan ta med den överallt, ha den i sängen, soffan eller vart som helst :-) Jag sydde aldrig nån själv...men hitta ett väldigt fint på Tradera..för en billig peng! Hoppas bebis kommer trivas i den...jag vet att jag skulle göra det :-)


Vecka 35

I måndags gick vi in i vecka 35 :-) Det är svårt o förstå att det snart är dags för bebis att komma ut :-) Känns som man har varit gravid i flera år :p :-) Var hos BM i torsdags och det såg bra ut!

SF-mått: 33 cm
Bebis hjärtljud: 144 slag i minuten <3
Blodtryck: 116/75
Viktuppgång: 17 kg

Detta med vikt alltså..visst jag har gått upp över medel..men jag bryr mig inte så mycket om det...är ju svullen konstant och känner mig väldigt otymplig emellanåt...är mest rädd för att det kommer bli super-tungt i slutet..! Äter ju som vanligt om inte mindre..mycket frukt och grönsaker..men en o annan godis åker ju ner med! Men denna vikten är ju just nu...sen jäklar ;-)

Bilder från i söndags v.34 (33+6)


Röda gubbar

I förrgår hade jag varit sugen i flera dar :-) O när jag var och handla och kände lukten var det ingen tvekan! Jordgubbar med vispgrädde fick följa med hem...o dom mumsa vi i oss på en gång :-) Längtar tills de svenska gubbarna är mogna och sådär smarriga :-)


Fint för kakan!

Köpte ett fint kak-fat häromveckan, med 2 våningar! Super-fint och bara så jag :-) sambon tyckte också det var fint
;-) killar är ju inte lika förtjusta i sådana här prylar som tjejer är:-) Sambon brukar säga...har det en funktion och vi kommer använda det går det bra ;-) haha!


Mys

Mamma med sambo har varit hos oss i helgen :-) de bor i Värmland annars så det är en liten bit emellan! Men det går bra..:-) finns ju bra kommunikationer...bil, tåg och flyg :-) Vi myste till det ordentligt...vi införskaffa en grill igår så vi grilla och käka ute på altan :-) Grilla is the grej liksom..gu vad jag älskar grillat..och nu kan vi göra det när vi vill :-) Har varit jätte-varmt ute hela helgen..vi har knappt varit inne..:-) Superhärligt! Tack snälla ni för i helgen :-) <3

Mamma blev sken-gravid direkt :-)


Rabarber!

Värmen har ju kommit tillbaks och regnet likaså! Har regnat till och från senaste veckan! Detta gör ju att det växer som attan ute..både knoppar på träd och buskar och rabarber'n på baksidan av huset :-) Snart dags för rabarbersaft...förra årets laddning smaksattes med vanilj! Mumsigt deluxe! Blir nog en repris på den i år men även med lime och citron! Fräscht och smarrigt :-)

Bilden jag har försökt ladda upp i 3 dar nu funkar inte...blogg-appen lever sitt efter liv...just nu är den skitdålig!
Bilden föreställer rabarbern som är på väg upp i vår trädgård :-)


Mini!

Idag har jag börjat lite smått med att tvätta lite smått :-) Ser ut som kläderna krympt på torkställningen :-) Underbara lilla mini du kommer inte frysa när du kommer ut :-) Men det är svårt med storlekar..hur mycket ska man ha i de olika storlekarna..hur stor är ungen när den kommer ut?! Det märks :-) o allt ordnar sig med komplettering av kläder :-)


Inte långt kvar!

Ja vart tar tiden vägen egentligen!? Inte mig emot:-) Men jag tror att jag kommer sakna magen när bebis väl är ute...men samtidigt är ju bebis ute då och det är ju hon/han vi längtat efter :-) <3
80 % av graviditeten har avverkats! Nu är det bara 7 veckor kvar! Eller 4 eller 9...vi kompromissar och säger 5 ;-) Hur som helst är det inte långt kvar nu! Imorgon går vi in i vecka 33 :-) <3
Rasta kroppen!

Nu när jag är hemma och "styr" min tid alldeles själv är målet att ut och motionera kroppen varannan dag..helst varje dag! Ungefär 30 min i den takt jag klarar av:-) Senaste veckan har jag fått sammandragningar så fort jag rör mig och tar i..inte hela tiden men när jag går länge! Magen blir alldeles sten-hård och jag måste sätta mig ner och vila! Barnmorskan sa att jag ska vara vaksam när de kommer...de kan i värsta fall sätta igång värkarbete! Inte nu sa jag..men lyssnar jag bara på kroppen och tar det lugnt vid motion så går det bra :) Rasta kroppen är ett måste :-)

Bilder från gårdagens promenad :-) Satte mig en stund vid Storsjön och tittade på fina utsikten..fjällen och allt :-)..vattnet är lågt och det ligger is kvar! Men några fler dagar med denna härliga vår-värme så höjs vattnet på ett kick :-)


16 månader!

Ja tisdags var det "sista" dagen på jobbet på cirka 16 månader :-) Känns skumt...men otroligt skönt! :-) Kunna vila när kroppen säger till och landa mentalt innan ungen kommer ut :-) <3 Känner mig mer redo än nånsin nu..denna dagen har känts så avlägsen..men nu är den här :-) och veta att det bara är cirka 9 veckor kvar innan BF gör ju det hela ännu mera verkligt:-) Det ska komma ut ett barn till oss...Vi längtar bebis! <3 <3 <3

Del va mumsig frukost imorse :-) Hallon-yoghurt med mååååånga stora blåbär :-) Mums!