BM och blåst!

Idag var jag på barnmorske-kontroll och allt såg fin-fint ut :-) SF-mått - 21cm.....Blodtryck 115/75...bebis hjärtljud 152 ljuvliga slag i minuten :-) Jag mår bra med undantag av lite bäckenkänningar, mest att jag vaknar på natten av att det gör ont...blir ju inte bättre av att jag är som en propeller när jag sover :-) Ska testa att lägga en kudde mellan benen...rekommendation av BM! Annars var allt som det ska :-)

Här i Östersund har det varit halv storm igår och idag...blåser nåt så in i bomben! Men är man som vi..omringade av fjäll så tar ju vinden lätt fart...! Man får hålla i kalufsen när man är ute bara ;-)

Magen idag...vecka 22 (21+3) börjar tjocka på mig lite nu:-)


Ljuvlig!

Jag har varit laktos-intolerant sen 2007...allt som finns som är laktos-fritt smakar enligt mitt tycke precis likadant som produkter med laktos i! Förutom glass..då fuskar jag faktiskt och äter vanlig...som är mycket godare:-) Idag provade jag en nyhet från Valio...grekisk yoghurt med persika...ja det går inte att beskriva hur god den var...ljuvlig mot smaklökarna och snäll mot min mage:-) Fantastiskt god helt enkelt!!


Djungel!

Idag fick vi hem papper från Försäkringskassan...som min chef ska fylla i angående årsinkomst för kommande föräldrapenning! Tycker det är som en djungel och mycket papper är det! Ska även fylla i papper om Graviditets-penning vartefter...man kan ju få det om man har ett krävande och tungt jobb..tycker att jag har det! Förskolan är ju upp och ner...en del dagar lugnt och en del dagar fullt ös! Vi har ju mest 1-3 åringar så det krävs ju en del styrka och kraft ibland! Redan nu känner jag av tunga lyft i magen..det liksom hugger till! Dags att börja lugna ner mig lite..känner att jag inte kan köra med samma tempo som förut!
Lyssna på kroppen och bebis!! <3


Klockren!

Denna filmen såg jag första gången i gymnasiet då den precis hade kommit! Vi fick se den på bio med skolan :-) för cirka 15 år sen...inte klokt vad tiden går fort:-/
Hur som helst vi köpte den igår...och skrattade oss igenom den:-) Den är klockren helt enkelt:)


Nu kom den!

Jag klarade mig i nästan 22 veckor utan den! Halsbrännan! Idag kom den...hoppas den är snäll mot mig och inte så uppstötig ;-) Så nu blir det till att knapra Novalucol så fort den jäklas! Nu ska vi fredagsmysa :-)


Inte pigg!

Överskrift är citat ur en bok vi har på I-paden på jobbet...."Vem bestämmer" av Stina Wirse'n. Gullig bok:-)

Är inte lika gulligt med mig...blir ju inte bättre! Iofs är ju piggare och har ingen feber...men hostar så in i bomben och har dessutom fått ont i halsen och är alldeles tjock i svalget! Ringde läkaren imorse...specialist på öron-näsa-hals..och var där nu på eftermiddan! Han tog halsprov....det såg bra ut...och skickade iväg näsprov...som jag får reda på om några dagar! Ev är det streptokocker...men förhoppningsvis inte! Hur som helst sjukskrev han mig 1 vecka till...mycket för att jag är gravid och behöver vila för att bli av med alla baciller! Sen vill jag inte vara sjuk mer innan bebisen kommer...o inte på länge efter det heller för den delen! Nu får det vara nog!
För övrigt är det bra:-)Halvtid!

50% ..halvtid, lika långt kvar, halvvägs...! Det är inte klokt vad fort det går:-) hoppas den andra halvan går lika fort! :)

Vi fortsätter o ha sjukstuga här hemma! Ja iaf jag..H har klarat sig! Jag hostar som en tok, känns som att lungorna ska komma upp, ont i luftrören, ont i kroppen..jorrå det känns att man lever! O denna trötthet! Men ska inte klaga...men lite synd om mig är det allt:)


Lilla mini

Har känt lite rörelser några veckor nu, som en liten fisk som sprattlar eller som fjärilar i magen:) Men det är först nu, de sista dagarna som lilla mini <3 har börjat ge sig till känna allt mer och mer:) Små buffar och en och annan liten kick! Helt fantastiskt och helt omöjligt att förklara för den som inte varit med om det. Det är inte klokt vad mycket vi längtar efter vår lilla skatt! :-) <3 <3 <3

Magen vecka 20 (19+5) idag :-)


Hängläpp!

Kände redan igår ikväll att jag inte var helt 100! Gick hem från jobbet nån timme innan jag skulle sluta idag, med feber, ont i kroppen, hosta och lätt svimmnings-känsla. Fy...har lite lättare för att dra på mig infektioner och annat skräp nu när jag är gravid...mot vad jag har annars. Hoppas att det är snabbt övergående! Vila,vila,vila!!!

Då man är tussig får man hänga läpp och bädda ner sig med sambons skön-tröja, täcke och kudde i soffan!


Hemlis!

Jag är ju inte känd för att ha is i magen:-) men vi har haft en hemlis ett tag nu..nära och kära har vetat om det..men inte varit internet-officiella med det!

Vi är gravida:-) Går in i vecka 20 nu på måndag:-) vi var på rutin-ultraljud idag och fick se vår lilla mini :-) <3 Så himla fränt allting och samtidigt otroligt underbart :-) Bebisen är beräknad att komma ut den 7/7...vi längtar :-) <3


Lurad på konfekten!

Köpte denna idag, jag gillar kokos och tänkte...fräscht med kokos-vatten som dessutom är nyttigt:-) Men tji fick jag, smaka inte kokos ett endaste dugg! Vet inte riktigt vad det var för slags smak...men det var inte my cup of Tea!


Mumsigt

Choklad med lakrits, hallon med lakrits, citron med lakrits! Ja nästan allt med lakrits är ju mumsigt:-) Favoriterna just nu är, Marabou salt-lakrits och Hallon- o lakrits fudge:-)


Ljuset!

Ja det är ju otroligt lovely när det kommer tillbaka! Ljuset! Efter en tid, som känts ganska lång, hösten och halva vintern..med mycket mörka inslag! Men nu är det tillbaka...Ljuset:-) nu är det ju ljust en bra bit efter kl 16...o mer blir det:) Vi som bor i Norrland har ju ordentligt med ljus på sommaren, då det knappt blir mörkt! Men man blir lika glad när det väl kommer tillbaka! Man känner sig mycket piggare, gladare och lite lyckligare;-) Tror det kallas hormoner..;-) <3

Morgonbild idag med utsikt från vår stuga:)